Биография Penélope Cruz. Все фильмы с участием Penélope Cruz. 
Image of Penélope Cruz

Penélope Cruz

Penélope Cruz Sánchez is a Spanish actress and model, signed at age 15, made her acting debut at 16 on television and her feature film debut the following year in Jamón, jamón (1992), to critical acclaim.  Cruz achieved recognition for her lead roles in the 2001 films Vanilla Sky and Blow. She has since built a successful career, appearing in films from a range of genres, from thrillers to family friendly holiday features. She has received critical acclaim for her roles in Volver (2006) and Nine (2009) receiving Golden Globe and Academy Award nominations for each. She won the Academy Award for Best Supporting Actress in 2008 for Vicky Cristina Barcelona (2008). She was the first Spanish actress in history to receive an Academy Award and the first Spanish actress to receive a star at the Hollywood Walk of Fame. Cruz has modeled for companies such as Mango, Ralph Lauren and L'Oréal. Penélope and her younger sister Mónica Cruz have designed items for Mango.  Cruz has volunteered in Uganda and India; she donated her salary from The Hi-Lo Country to help fund the late nun's mission. A wax sculpture of Cruz will be placed in a premier spot in the Grevin Wax Museum in Paris. Modified from Wikipedia, the free encyclopedia.


Читать полную информацию tmdb | Читать полную информацию Wikipedia
Родился:
Apr 28, 1974 In Madrid - Spain
Всего фильмов:
66
Впервые появился:
В series Fame and Fortune
Последний проект:
movie Все знают 2018-05-09
Фильмы онлайн
Poster of Элегия
Poster of Женщина сверху
Poster of Опасности любви
Poster of Fame and Fortune
Фильмография
Series Weird Years Chloe Sava 2019
Series Fame and Fortune Lena 2019
Фильмы Все знают Laura 2018-05-09
Фильмы Убийство в Восточном экспрессе Pilar Estravados 2017-11-09
Фильмы Образцовый самец 2 Montana Grosso 2016-02-06
Фильмы Королева Испании Macarena Granada 2016-11-25
Фильмы Братья из Гримсби Kate 2016-02-24
Фильмы Ма Ма Magda 2015-09-11
Фильмы 007: Спектр 2015-10-26
Фильмы Truth of the Situation: Making 'The Counselor' Herself 2014-02-11
Фильмы Советник Laura 2013-10-31
Фильмы Я очень возбужден Jessica 2013-03-08
Фильмы Римские приключения Anna 2012-04-20
Фильмы Рождённый дважды Gemma 2012-09-13
Фильмы Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides Angelica 2011-05-20
Фильмы Вуди Аллен Herself 2011-11-20
Фильмы Секс в большом городе 2 Carmen García Carrión 2010-05-26
Фильмы Миссия Дарвина Juarez the Guinea Pig (voice) 2009-07-21
Фильмы The Cannibalistic Councillor Pina 2009-03-18
Фильмы Девять Carla 2009-12-03
Фильмы Манолете Lupe Sino 2008-09-06
Series 12 Miles of Bad Road Gloria 2008-03-01
Фильмы Вики Кристина Барселона María Elena 2008-08-15
Фильмы Элегия Consuela Castillo 2008-08-08
Фильмы Спокойной ночи Anna/Melodia 2007-01-25
Фильмы Sexo en el plató Silvia (archive footage) 2007-04-09
Фильмы Бандитки Maria Alvarez 2006-01-18
Series Кайл XY Raimunda 2006-06-26
Series M.E.T.R.O. – Ein Team auf Leben und Tod Nina Vasquez 2006-01-18
Series A.T.O.M. Sofia Serrano 2005-08-27
Series Futari wa Pretty Cure Max Heart Adeline La Franchise 2005-02-06
Фильмы Не уходи Italia 2004-03-12
Фильмы Голова в облаках Mia 2004-04-29
Series Early Doors Angelica Teach 2003-05-12
Фильмы Проснувшись в Рино Brenda 2002-12-13
Series HR Pagan Lace 2002-10-09
Фильмы Vanilla Sky Sofia Serrano 2001-12-14
Фильмы Нет вестей от Бога Carmen Ramos 2001-11-30
Фильмы Кокаин Mirtha Jung 2001-04-04
Фильмы Blow Mirtha Jung 2001-04-06
Series Pardon the Interruption Sofía 2001-10-22
Фильмы Выбор капитана Корелли Pelagia 2001-04-18
Фильмы Женщина сверху Isabella Oliveira 2000-09-22
Фильмы Неукротимые сердца Alejandra 2000-12-11
Фильмы Обнаженная маха Pepita Tudó 1999-10-01
Фильмы Всё о моей матери Rosa 1999-04-19
Фильмы The Hi-Lo Country Josepha O'Neil 1998-12-30
Фильмы Don Juan Mathurine 1998-04-28
Фильмы Talk of Angels Pilar 1998-10-30
Фильмы The Girl of Your Dreams Macarena Granada 1998-11-13
Фильмы Человек с дождем в ботинках Louise 1998-11-27
Фильмы Опасности любви Diana Joven 1997-01-10
Фильмы Живая плоть Isabel Plaza Caballero 1997-10-28
Фильмы Not Love, Just Frenzy Laura 1996-11-15
Фильмы Brujas Patricia 1996-04-26
Фильмы La Celestina Melibea 1996-11-08
Фильмы Entre rojas Lucía 1995-04-20
Фильмы The Butterfly Effect Party Guest (uncredited) 1995-12-20
Фильмы Todo es mentira Lucía 1994-10-14
Фильмы Alegre Ma Non Troppo 1994-05-26
Фильмы La Ribelle Enza 1993-08-19
Фильмы Per amore, solo per amore Mary 1993-01-01
Фильмы Belle Époque Luz 1992-12-04
Фильмы Ветчина, ветчина Silvia 1992-09-03
Series Framed Lola Del Moreno 1992-11-27
Series Blondie Eva Rojas 1968-09-26