Image of Glenn Close

Glenn Close

Glenn Close (born March 19, 1947) is an American actress and singer of theatre and film, known for her roles as a femme fatale (the scheming Marquise de Merteuil in Dangerous Liaisons (1988), and deranged stalker Alex Forrest in Fatal Attraction (1987). She is also known for playing Cruella de Vil in 101 Dalmatians (1996), and its sequel 102 Dalmatians (2000). She has been more recently known for her Emmy winning role as Patty Hewes in the FX TV series Damages. She has been nominated five times for an Oscar, and once for a BAFTA Film Award, and has won three Tonys, an Obie, three Emmys, two Golden Globes, and a Screen Actors Guild Award. Description above from the Wikipedia article Glenn Close, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Читать полную информацию tmdb | Читать полную информацию Wikipedia
Родился:
Mar 19, 1947 In Greenwich, Connecticut, USA
Всего фильмов:
89
Впервые появился:
В movie Mars Attacks!
Последний проект:
movie Тайна 7 сестер 2017-08-01
Фильмы онлайн
Poster of Таинственный Альберт Ноббс
Poster of Тарзан 2
Poster of Sondheim: A Celebration at Carnegie Hall
Poster of Без злого умысла
Фильмография
Series Palin's New Europe Marquise Isabelle de Merteuil 2018
Фильмы Mars Attacks! First Lady Marsha Dale 2018
Фильмы Стражи Галактики 2 Nova Prime Irani Rael 2017-04-19
Фильмы Тайна 7 сестер 2017-08-01
Фильмы Варкрафт Alodi 2016-05-25
Фильмы Новая эра Z Dr. Caroline Caldwell 2016-09-23
Фильмы Анестезия Marcia Zarrow 2016-01-08
Фильмы Unknown 2015-02-15
Фильмы Великолепная Гилли Хопкинс Nonnie Hopkins 2015-10-05
Фильмы Guardians of the Galaxy Nova Prime 2014-08-01
Фильмы Совсем низко Gram 2014-01-19
Фильмы С 5 до 7. Время любовников Arlene Bloom 2014-04-19
Фильмы Стражи Галактики Nova Prime 2014-07-30
Фильмы Неизвестная Мэрилин Herself 2012-09-12
Фильмы Casting By 2012-09-09
Фильмы Таинственный Альберт Ноббс Albert Nobbs 2011-12-21
Фильмы Красная Шапка против зла Granny (voice) 2011-04-29
Фильмы Touch of Evil The Vamp 2011-12-06
Фильмы My Dog: An Unconditional Love Story Herself 2009-10-17
Фильмы Дом. История путешествия Herself (narrator) 2009-06-03
Series Схватка Patty Hewes 2007-07-24
Фильмы Вечер Mrs. Wittenborn 2007-06-09
Series Lafer! Lichter! Lecker! Janet 2006-12-09
Фильмы Heights Diana 2005-01-01
Фильмы Правдивая история Красной Шапки Granny (voice) 2005-12-16
Фильмы Тарзан 2 Kala (voice) 2005-06-13
Фильмы Девять жизней Maggie 2005-01-24
Фильмы The Chumscrubber Carrie Johnson 2005-06-08
Series Exposed Dr. Elaine Keener 2004-03-01
Фильмы Стэпфордские жены Claire Wellington 2004-06-10
Фильмы Strip Search 2004-04-27
Фильмы Brush with Fate Cornelia Engelbrecht 2003-01-01
Фильмы The Lion in Winter 2003-12-26
Series Шоу Эллен ДеДженерес Unknown 2003-09-08
Фильмы Развод Olivia Pace 2003-08-08
Фильмы 'Sunset Blvd.': A Look Back herself 2002-12-31
Фильмы The Safety of Objects Esther Gold 2002-10-25
Series Щит Captain Monica Rawling 2002-03-12
Фильмы South Pacific Nellie Forbush 2001-03-26
Series Some of My Best Friends Cruella De Vil 2001-02-28
Фильмы 102 далматинца Cruella de Vil 2000-10-07
Фильмы Baby Adult Sophie (voice) 2000-10-08
Фильмы Tarzan Kala 1999-06-18
Фильмы Колесо фортуны Camille Dixon 1999-01-22
Фильмы Sarah, Plain and Tall - Winter's End Sarah Witting 1999-11-20
Фильмы Тарзан Kala 1999-06-18
Фильмы Saturday Night Live: The Best of Adam Sandler 1999-10-26
Series The Love Boat: The Next Wave Vice President Kathryn Bennett 1998-04-13
Фильмы Welcome to Hollywood Glenn Close 1998-10-01
Series Уилл и Грейс Unknown 1998-09-21
Фильмы Paradise Road Adrienne Pargiter 1997-04-11
Series Взгляд Unknown 1997-08-11
Фильмы Вход и выход Herself 1997-09-10
Фильмы Air Force One Vice President Kathryn Bennett 1997-07-25
Фильмы Мэри Райли Mrs. Farraday 1996-02-23
Фильмы Марс атакует! First Lady Marsha Dale 1996-12-12
Series Безумное телевидение Unknown 1995-10-14
Фильмы Serving in Silence: The Margarethe Cammermeyer Story Col. Margarethe Cammermeyer 1995-02-06
Series В студии актерского мастерства Unknown 1994-06-01
Фильмы Газета Alicia Clark 1994-03-18
Фильмы Skylark Sarah Witting 1993-02-07
Series Поздняя ночь с Конаном О`Брайэном Unknown 1993-09-13
Фильмы Sondheim: A Celebration at Carnegie Hall Herself 1992-06-10
Фильмы Капитан Крюк Gutless 1991-12-11
Фильмы Meeting Venus Karin Anderson 1991-11-17
Фильмы Sarah, Plain and Tall Sarah Wheaton 1991-02-03
Фильмы The Divine Garbo Herself - Host / Narrator 1990-06-01
Фильмы Изнанка судьбы Sunny von Bülow / Narrator 1990-10-05
Фильмы Гамлет Gertrude 1990-12-19
Series Симпсоны Unknown 1989-12-17
Фильмы Immediate Family Linda Spector 1989-10-27
Фильмы Роковое влечение Alex Forrest 1987-09-11
Фильмы Зазубренное лезвие Teddy Barnes 1985-10-04
Фильмы Макси Jan / Maxie 1985-09-27
Фильмы Самородок Iris Gaines 1984-05-11
Фильмы The Stone Boy Ruth Hillerman 1984-04-04
Фильмы Кое-что об Амелии Gail Bennett 1984-01-09
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
Фильмы Большое разочарование Sarah Cooper 1983-09-09
Фильмы Мир по Гарпу Jenny Fields 1982-08-13
Фильмы The Elephant Man Princess Alexandra 1982-01-04
Фильмы Без злого умысла Unknown 1981-12-18
Фильмы Too Far to Go Rebecca 1979-03-12
Фильмы Orphan Train Jessica 1979-12-22
Series The Krypton Factor Ferula Trueba 1977-09-07
Series Субботним вечером в прямом эфире Unknown 1975-10-11
Series Церемония вручения премии «Оскар» Unknown 1953-03-18
Series Hallmark Hall of Fame Unknown 1951-12-24
Series Церемония вручения премии «Тони» Unknown 1947-04-06