Image of Wallace Shawn

Wallace Shawn

From Wikipedia, the free encyclopedia. Wallace Michael Shawn  (born November 12, 1943), sometimes credited as Wally Shawn, is an American stand-up comedian, actor, writer, author, voice artist, and intellectual. His best-known film roles include Vizzini in The Princess Bride (1987), and debate teacher Mr. Hall in Clueless (1995). On television he played Grand Nagus Zek on Star Trek: Deep Space Nine. Shawn is well known for his distinctive and high pitched voice. In the animated Toy Story films he provided the voice of "Rex," an insecure toy Tyrannosaurus Rex. Shawn has pursued a parallel career as a playwright whose work is often dark, politically charged and controversial. He is currently the voice of Taotie in Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness. Description above from the Wikipedia article Wallace Shawn, licensed under CC-BY-SA,full list of contributors on Wikipedia.


Читать полную информацию tmdb | Читать полную информацию Wikipedia
Родился:
Nov 12, 1943 In New York City, New York, U.S.
Всего фильмов:
113
Впервые появился:
В movie Toy Story 2
Последний проект:
movie What We Left Behind: Looking Back at Deep Space Nine 2018-10-12
Фильмы онлайн
Poster of Звездные врата: ЗВ-1
Poster of Няня
Poster of Mom and Dad Save the World
Poster of Crackers
Фильмография
Series Bling Days Ellen 2020
Series Tasya Fantasya Mr. Gibbles (voice) 2020
Фильмы Toy Story 2 Rex the Green Dinosaur 2019
Фильмы What We Left Behind: Looking Back at Deep Space Nine 2018-10-12
Фильмы Книжный клуб Dr. Derek 2018-05-18
Фильмы Cop and a Half: New Recruit Principal Miller 2017-08-01
Series Детство Шелдона Dr. John Sturgis 2017-09-25
Фильмы План Мэгги Kliegler 2016-04-27
Фильмы Starring Austin Pendleton 2016-04-01
Фильмы Robo-Dog Mr. Willis 2015-01-01
Фильмы Наш бренд – кризис 2015-09-11
Фильмы Christmas at Cartwright's Harry 2014-12-07
Фильмы История игрушек, забытая временем Rex (voice) 2014-12-02
Фильмы Сбежавший жених Psychotherapist 2014-05-01
Фильмы Двойник Mr. Papadopoulos 2014-05-01
Фильмы Экзамен для двоих Clearence 2013-03-21
Фильмы Andre Gregory: Before and After Dinner Himself 2013-04-03
Фильмы A Master Builder Halvard Solness 2013-11-11
Фильмы История игрушек и ужасов! Rex 2013-10-16
Фильмы Вампирши Dr. Van Helsing 2012-08-25
Фильмы Веселозавр Рекс Rex 2012-09-14
Фильмы Прощальный квартет Gideon Rosen 2012-11-02
Series 특수사건전담반 TEN Purple Pirate Paul / Narrator 2011-11-18
Фильмы Самозванец Rex (voice) 2011-11-23
Фильмы Гавайские каникулы Rex (voice) 2011-06-16
Фильмы The Speed of Thought Sandy 2011-04-29
Фильмы Кошки против собак: Месть Китти Галор Calico (voice) 2010-07-30
Фильмы Toy Story 3 Rex 2010-06-18
Фильмы История игрушек: Большой побег Rex (voice) 2010-06-16
Фильмы Месть пушистых Dr. Christian Burr (uncredited) 2010-04-02
Фильмы Капитализм: История любви Himself 2009-09-06
Фильмы Джек и бобовый стебель Booker / Broker / Lancealot Squarejaw 2009-11-06
Фильмы Кит Киттредж: Загадка американской девочки Register's Reporter 2008-07-02
Фильмы Я никогда не буду твоей Teacher 2007-05-11
Series Сплетница Cyrus Rose 2007-09-19
Фильмы Сказки юга Baron Von Westphalen 2006-05-15
Фильмы Новые приключения Золушки Munk (voice) 2006-09-14
Фильмы Принцы воздуха Billy (voice) 2006-12-12
Series Fat Actress Unknown 2005-03-06
Series Аномалии Dr. Elliott Coleye 2005-09-23
Фильмы Знакомство с Факерами Unknown 2005-01-06
Фильмы Цыплёнок цыпа Principal Fetchit (voice) 2005-11-04
Series Секс в другом городе Unknown 2004-01-18
Фильмы Karroll's Christmas 2004-12-14
Фильмы Суперсемейка Gilbert Huph (voice) 2004-11-05
Фильмы The Incredibles Gilbert Huph 2004-11-05
Фильмы Мелинда и Мелинда Sy 2004-10-29
Фильмы Monte Walsh Colonel Wilson 2003-01-17
Фильмы Дюплекс Herman 2003-09-26
Series Закон и порядок. Преступное намерение Unknown 2001-09-30
Фильмы Корпорация монстров Rex (outtakes) (voice) (uncredited) 2001-11-01
Фильмы Blonde I.E. Shinn 2001-05-13
Фильмы Проклятие нефритового скорпиона George Bond 2001-08-05
Series Расследование Джордан Unknown 2001-09-24
Series Stanley 2001-09-15
Series Offroad.TV Father Abruzzi 2001-10-22
Series Teacher's Pet 2000-09-09
Фильмы Базз Лайтер из звездной команды: Приключения начинаются Rex (voice) 2000-08-08
Фильмы The Prime Gig Gene 2000-01-01
Фильмы Shark Attack Unknown 1999-11-09
Фильмы История игрушек 2 Rex (voice) 1999-10-30
Series Гриффины Unknown 1999-01-31
Фильмы Noah 1998-10-11
Фильмы Critical Care Furnaceman 1997-10-31
Фильмы Каникулы в Вегасе Marty 1997-02-13
Фильмы Just Write Arthur Blake 1997-03-01
Series Волшебный мир Дисней Unknown 1997-09-28
Series Элли МакБил Unknown 1997-09-08
Series Звездные врата: ЗВ-1 Unknown 1997-07-27
Фильмы The Wife Cosmo 1996-08-16
Фильмы Домашний арест 1996-08-14
Series Clueless 1996-09-20
Фильмы Все псы попадают в рай 2 Labrador MC (voice) 1996-03-29
Фильмы Каникулы Гуфи Principal Arthur Mazur (voice) 1995-04-07
Фильмы Canadian Bacon Canadian Prime Minister Clark MacDonald 1995-06-08
Фильмы Toy Story Rex 1995-11-22
Фильмы Mrs. Parker and the Vicious Circle Horatio Byrd 1994-09-07
Фильмы Ваня с 42-й улицы Vanya 1994-09-13
Series The Tales of Para Handy Mr. Wendell Hall 1994-07-31
Series The Pink Panther 1993-09-11
Series Убойный отдел Unknown 1993-01-31
Фильмы Человек-метеор Mr. Little 1993-08-06
Фильмы Клуб для вдов Larry 1993-02-03
Series Няня Unknown 1993-11-03
Фильмы Mom and Dad Save the World Sibor, Semage's Beau 1992-07-24
Фильмы Двойной агент Cashpot 1992-09-07
Фильмы Тени и туман Simon Carr 1991-12-05
Фильмы Мы не ангелы Translator 1989-12-15
Фильмы She's Out of Control Doctor Fishbinder 1989-04-14
Фильмы The Moderns Oiseau 1988-04-15
Series Полуночная жара Rex (voice) 1988-03-06
Series A Year in the Life Ezra 1987-09-16
Фильмы The Princess Bride Vizzini 1987-10-09
Фильмы Принцесса-невеста Vizzini 1987-09-25
Фильмы Окно спальни Henderson's Attorney 1987-01-16
Фильмы Навострите ваши уши John Lahr 1987-04-17
Фильмы Эпоха радио Masked Avenger 1987-01-30
Фильмы Head Office Mike Hoover 1985-06-06
Series Шоу Косби Unknown 1984-09-20
Фильмы Микки и Мод Dr. Elliot Fibel 1984-12-21
Фильмы The Hotel New Hampshire Freud 1984-03-09
Фильмы Crackers Turtle 1984-02-17
Фильмы How to Be a Perfect Person in Just Three Days Professor Silverfish 1983-01-01
Фильмы Странные захватчики Earl 1983-09-16
Фильмы Lovesick Otto Jaffe 1983-02-18
Фильмы Сделка века Harold DeVoto 1983-11-04
Фильмы The First Time Jules Goldfarb 1983-07-13
Фильмы Saigon: Year Of The Cat 1983-11-29
Фильмы Мой ужин с Андре Wally Shawn 1981-10-11
Фильмы Simon Eric Van Dongen 1980-02-01
Фильмы Атлантик-Сити Waiter 1980-09-02
Фильмы Весь этот джаз Assistant Insurance Man 1979-12-20
Фильмы Манхэттен Jeremiah 1979-04-25